Zupa szczawiowa

0 (0 ocen)

  • 10 min

Jest w sam raz na zimowe dni a jaka dobra.

  • 10 min

Składniki:

  • skrzydełko lub udko z kurczaka
    marchewka
    pietruszka korzeń
    ziemniaki
    3 jajka
    szczaw
    liśc laurowy
    ziele angielskie
    kostka rosołowa
    śmietana 18%

Zupa szczawiowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gotujemy wywar z mięsa dodajemy pokrojone w talarki warzywa ,gotujemy z 10 minut i dodajemy pokrojone w kostke ziemniaki .Osobno gotujemy jajka na twardo ,studzimy i kroimy w kostke.
    Na patelni roztapiamy masło i smażymy szczaw oczywiście bez ogonków same liście .
    Gdy ziemniaki bendą juz miękkie dodajemy szczaw i jajka doprawiamy śmietaną i delektujemy się zupą .

Porady

Można dodac szpinak zamiast szczawiu

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy