Zupa rybna

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

W wyniku moich eksperymentów w kuchni powstała taka zupka.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 litry wody,
    2 filety dowolnej ryby,
    450 g mrożonej mieszanki warzywnej,
    3 ziemniaki,
    2 łyżki mąki pszennej,
    łyżka vegety,
    2 listki laurowe,
    4 ziarenka ziela angielskiego,
    ząbek czosnku,
    sól, pieprz do smaku,
    2 łyżeczki natki pietruszki,
    3łyżki śmietany

Zupa rybna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do gotującej się wody wrzucić opłukane filety rybne, liście laurowe i ziele angielskie. Po 10 minutach od zagotowania się wody wyjąć je łyżką na talerz i gdy ostygną pokroić na mniejsze kawałki. Do wywaru po rybie wrzucić pokrojone w kostkę ziemniaki, i gotować 10 minut, po tym czasie dodać mieszankę warzywną i gotować aż wszystkie warzywa zmiękną. Zupę doprawić solą, pieprzem i vegetą. Do ugotowanej zupy dodać kawałki ryby, przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekaną natkę pietruszki. W 1/3 szklanki wody wymieszać śmietanę z mąką, dodać kilka łyżek gorącego wywaru, wlać do zupy i gotować jeszcze 5 minut aby zupa zgęstniała.

Komentarze

Podobne przepisy