Zupa pomidorowa z prażoną cebulką i lubczykiem

0 (0 ocen)

Pyszna i aromatyczna zupa :)

Składniki:

  • porcja rosołowa,
    2 marchewki,
    1 pietruszka,
    kawałek selera,
    2 gałązki lubczyku,
    2 łyżki prażonej cebulki,
    słoiczek koncentratu pomidorowego,
    ziele angielskie,
    liść laurowy,
    sól,
    pieprz,
    kostka rosołowa,
    słodka śmietanka
    3 torebki ryżu lub 30 dag dowolnego makaronu

Zupa pomidorowa z prażoną cebulką i lubczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Porcję rosołową ugotować do miękkości razem z marchewką, pietruszką, selerem ( pokrojonymi w paski), kostką rosołową i przyprawami w około 4 litrach wody. Gdy mięso i warzywa będą miękkie dodać przecier pomidorowy, wymieszać i jeszcze chwilę pogotować. Na koniec wrzucić prażoną cebulkę i lubczyk ( można posiekać lub nie). Doprawić do smaku i dodać śmietankę ( ilość wg uznania ).
    W osobnym garnku ugotować ryż lub makaron wg przepisu na opakowaniu. Odcedzić, nałożyć na talerze i wlać zupę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy