Smaczna, gęsta i pożywna zupa pieczarkowa z dodatkiem ziemniaków. Polecam.
60 min
Dla 3 osób
Łatwy
Składniki:
3 skrzydełka z drobiu
3 szklanki wody
3 marchewki
1 pietruszka
kawałek pora
kawałek selera
4 duże ziemniaki
350 g pieczarek
1 łyżka masła
5 łyżek śmietanki 30 %
sól do smaku
pieprz do smaku
Zupa pieczarkowa z ziemniakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Skrzydełka wkładamy do gotującej się wody, gotujemy.
Warzywa myjemy i kroimy, dokładamy do garnka. Pieczarki obieramy i kroimy na mniejsze części, przesmażamy na rozgrzanym maśle. Ziemniaki obieramy, kroimy i myjemy. Dokładamy do garnka razem z pieczarkami i gotujemy do miękkości. Doprawiamy do smaku i wlewamy śmietankę, zagotowujemy.
Komentarze