Zupa pieczarkowa z ziemniakami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Smaczna, gęsta i pożywna zupa pieczarkowa z dodatkiem ziemniaków. Polecam.

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 skrzydełka z drobiu
    3 szklanki wody
    3 marchewki
    1 pietruszka
    kawałek pora
    kawałek selera
    4 duże ziemniaki
    350 g pieczarek
    1 łyżka masła
    5 łyżek śmietanki 30 %
    sól do smaku
    pieprz do smaku

Zupa pieczarkowa z ziemniakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skrzydełka wkładamy do gotującej się wody, gotujemy.
    Warzywa myjemy i kroimy, dokładamy do garnka. Pieczarki obieramy i kroimy na mniejsze części, przesmażamy na rozgrzanym maśle. Ziemniaki obieramy, kroimy i myjemy. Dokładamy do garnka razem z pieczarkami i gotujemy do miękkości. Doprawiamy do smaku i wlewamy śmietankę, zagotowujemy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy