Zupa ogórkowa z mleczkiem kokosowym

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Tak przygotowana zupa ogórkowa jest o wiele mniej kaloryczna od tradycyjnej, jest też zdrowsza, ponieważ nie zawiera żadnych produktów smażonych. Delikatny posmak mleczka kokosowego i kminku nadaje jej posmak orientalny.

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 ogórki kiszone
    pół szklanki wody z ogórków
    1,5 l. bulionu warzywnego
    1 marchewka
    1 pietruszka
    2 ziemniaki
    2 łyżki ryżu
    150 ml. mleczka kokosowego
    pół pęczka koperku
    sól, pieprz, kminek mielony, 3 ziarna ziela angielskiego, dwa liście laurowe, 3 ząbki czosnku

Zupa ogórkowa z mleczkiem kokosowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa ogórkowa z mleczkiem kokosowym 1. Ziemniaki, marchewkę i pietruszkę pokroić w kostkę. Obrany czosnek rozgnieść. Warzywa wraz z ryżem i przyprawami ugotować w bulionie do miękkości. Dodać starte na tarce ogórki. Dolać wodę z ogórków i gotować 10 minut. Dolać mleczko kokosowe i posiekany koperek.

Komentarze

Podobne przepisy