zupa meksykańska (wg.Sławka)

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Średni

zupa meksykańska z fasoli pomidorów i mięsa

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • 2 puszki fasoli czerwonej
    2 puszki kukurydzy
    1 puszka fasoli białej
    2 puszki pomidorów krojonych
    1 kartonik przecieru pomidorowego + woda
    1,5 kg mięsa mielonego z przewagą wołowiny
    soł
    pieprz
    papryka w proszku
    magi
    0,75 kg pieczarek
    4 cebule
    czosnek
    majeranek
    ostra papryka

Zupa meksykańska (wg.sławka) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. fasole czerwoną białą kukurydze pomidory krojone i przecier pomidorowy + woda dać do garnka
  • 2. mięso doprawić solą i pieprzem papryką i magi odsmażyć na patelni i dodać do zupy
  • 3. na pozostałym na patelni tłuszczu odsmażyć pieczarki i do zupy
  • 4. na tłuszczu od pieczarek obsmażyć na złoto cebulę i czosnek i do zupy
  • 5. zupę przyprawić majerankiem i ostrą papryką
  • 6. zupa gotowa smacznego

Porady

polecam podawać z majerankiem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy