Zupa Meksykańska

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pomysł na tą zupę zrodził się bardzo spontanicznie. Nie miałam ochoty na żadne tradycyjne danie więc postanowiłam połączyć ulubione składniki. Efekt zachwycił wszystkich i od dzisiaj żegnaj pomidorowa, a z rosołu z wczoraj będzie tylko meksyk!

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3L bulionu (rosołu z wczoraj)
    500g mięsa mielonego
    3 czerwone papryki
    puszka pomidorów
    puszka czerwonej fasoli
    1/2 pora
    1/2 puszki kukurydzy
    3-4 ząbki czosnku
    1000g śmietankowego serka topionego
    przyprawy (ilość według uznania):
    sól, pieprz, papryka ostra, papryka słodka
    świeży szczypiorek do posypania

Zupa meksykańska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa Meksykańska 1. Do gotowego bulionu dodajemy kolejno, opłukaną fasolę, kukurydzę, pomidory i czosnek. Mięso mielone smażymy na patelni z posiekanym drobno porem i papryką pokrojoną w dużą kostkę. Dodajemy do zupy gdy warzywa będą miękkie. Całość gotujemy jeszcze chwilę i zabielamy serkiem topionym. Przyprawiamy do smaku. Na koniec można posypać drobno pokrojonym szczypiorkiem. Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy