Zupa krem z pietruszki i winogron

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Ciekawe czy uda nam się zaskoczyć Was takim połączeniem? Od razu mówimy, wyszło niespodziewanie smacznie

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 700 g korzenia pietruszki
    500 g winogron
    ulubiony makaron
    cukier
    sól, pieprz

Zupa krem z pietruszki i winogron - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa krem z pietruszki i winogron 1. Pietruszki obieramy, kroimy w kostkę, przekładamy do garnka razem kulki winogron, zalewamy zimną wodą (1,5 litra). Gotujemy 30-35 min. Studzimy, blendujemy i przecieramy przez sito.
    Ponownie wstawiamy na płomień, doprawiamy cukrem, solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem.
    Podajemy z ulubionym makaronem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy