Zupa krem z pieczonych buraków

  • wyświetlono: 518 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Bardzo prosta, zarazem bardzo smaczna propozycja na krem z buraków. Wspaniale komponuje się z estragonem, bardzo aromatycznym ziołem.

DSC_1166
  • 120min

Składniki

1 kg buraków (średniej wielkości)
1 ząbek czosnku
600 ml bulionu warzywnego
estragon
ocet jabłkowy
śmietana
sól, pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Zupa krem z pieczonych buraków

  • 1. Buraki (każdy z osobna) zawijamy w folię aluminiową, układamy na blaszce i zapiekamy 90 min (najlepiej średniej wielkości) w temperaturze 200°C. Następnie wyciągamy, studzimy i obieramy. Kroimy na mniejsze kawałki i razem z bulionem i czosnkiem miksujemy na papkę. Przelewamy do garnka, dodajemy estragon i zagotowujemy. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i octem jabłkowym. Podajemy ze śmietaną.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniazdrowie_na_talerzu

Komentarze

Podobne przepisy

Zupa krem z buraków

Dodane przez: monika_4466

zupa krem z buraków

Ta zupa to całkiem inna odsłona...

image-05mvmmo

Dodane przez: Madleine1987

Krem z pieczonych buraków z nutą pomarańczy

Zdrowa zupa z nutką cytrusów.

Zupa krem z buraków

Dodane przez: ylloh

Zupa krem z buraków

Pyszna zupa z buraków.

zupa

Dodane przez: blondynkagotuje90

Zupa krem z pieczonych buraków z nutką pomarańczy

Idealny pomysł na urozmaicenie...

Zupa z czerwonych buraków

Dodane przez: monisia120788

Zupa z czerwonych buraków

To prosta i zdrowa zupa. Nauczyłam...

Zupa krem z buraków z imbirem

Dodane przez: AnetaJ

Zupa krem z buraków z imbirem

Ta zupa jest aromatyczna, słodka,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE