ZUPA KREM Z DYNI

0 (0 ocen)

  • 50 min

Smak jesieni. Obowiązkowa zupa na moim stole

  • 50 min

Składniki:

  • dynia- ok 2 kg
    bulion warzywny- tyle oby zakrył w garnku pokrojoną w kostkę dynię
    1 marchew
    1 cebula
    4 ząbki czosnku
    masło
    sól,pieprz, słodka papryka
    prażone pestki słonecznika, siemię lniane
    ulubione zioła

Zupa krem z dyni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dynię wydrążamy, kroimy w kostkę. Na rozgrzane masło w garnuszku
    wrzucamy kawałki dyni, dodajemy posiekaną cebulę i czosnek, chwilę
    razem zrumieniamy, po czym dolewamy bulion- tyle aby zakryło naszą
    dynię. Dodajemy pokrojoną w plastry marchewkę. Dusimy pod przykryciem ok
    20 minut. Po tym czasie blendujemy, doprawiamy do smaku.Gotową zupkę
    posypujemy uprażonymi ziarnami i oprószamy ulubionymi ziołami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy