Zupa krem dyniowo-gruszkowy

0 (0 ocen)

Zdrowa, sycąca i niezwykle aromatyczna

Składniki:

  • -150g świeżej dyni hokkaido pokrojonej w kostkę
    -pół cebuli drobno posiekanej
    -pół dojrzałej, miękkiej gruszki
    -1,5 szklanki wrzącej wody
    -1 ząbek czosnku
    -1/4 łyżeczki cynamonu
    -2 łyżeczki masła klarowanego
    -szczypta chili
    -szczypta imbiru
    -sól, pieprz do smaku

Zupa krem dyniowo-gruszkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. -rądelek rozgrzewamy z dodatkiem tłuszczu, wrzucamy wszystkie warzywa i posmażamy
    -wlewamy wodę, przyprawiamy i gotujemy do miękkości
    -całość dokładnie blendujemy

Komentarze

Podobne przepisy