Zupa grzybowa pod kapeluszem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Bardzo dobra na Wigilię,ale nie tylko ...

  • 30 min

Składniki:

  • 1 opakowanie zupy grzybowej (np. HORTEX)
    1 cebula
    3 szklanki bulionu grzybowego
    2 łyżki masła
    opakowanie ciasta francuskiego
    15 dag sera feta
    sól
    pieprz
    ziele angielskie
    liść laurowy
    zielona pietruszka

Zupa grzybowa pod kapeluszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Drobno pokrojoną cebulę zeszklij na maśle.
    Dodaj lekko rozmrożone warzywa.
    Smaż kilka minut,a następnie zalej bulionem.
    Dodaj pieprz,liść laurowy i ziele angielskie.
    Gotuj 10 minut.
  • 2. Przypraw do smaku solą i pieprzem.Zupę rozlej do misek,które nadają się do zapiekania.Dodaj pokrojoną fetę i zieloną pietruszkę.
    Z ciasta wytnij odpowiednie koła i przykryj nimi miski z zupą.
    Zapiekaj kilkanaście minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.

Porady

Można zrobić także własną zupę grzybową

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy