zupa grzybowa

0 (0 ocen)

Ta zupe robi w domu moj maz,wychodzi mu naprawde apetycznie.

Składniki:

  • Peczek wloszczyzny bez kapusty,
    garsc grzybow suszonych,
    20-30 dkg wedzonki lub wedzonych zeberek,
    sol,
    pieprz czarny,
    pieprz ziolowy,
    3-4 duze ziemniaki,
    1 lub 2 petka dowolnej kielbasy,
    natka pietruszki.

Zupa grzybowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby oplukac,namoczyc na ok.1 godz.
    Po tym czasie wkladamy do garnka:
    - oczyszczona i pokrajana wloszvzyzne,
    - pokrojone grzyby,
    - oraz wedzonke.
    Zalewamy ok. 3 l.wody.
    Gotujemy ok.30 min.,po tym czasie dodajemy pokrojone w kawalki ziemniaki oraz przyprawy.
    Gotujemy do miekkosci.
    Wedzonke wyjmujemy kroimy i wraz z pokrojona kielbasa wkladamy
    do zupy.Dodajemy posiekana natke.Gotowe.Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy