Zupa cztery sery

0 (0 ocen)

  • 30 min

Smaczna zupa na bazie czterech serów.

  • 30 min

Składniki:

  • 1,5 wody
    1 duża marchewka
    1 pietruszka
    kawałek selera
    1 serek topiony
    100 g sera gorgonzola
    100 g sera mozzarella
    200 g sera gouda
    1 liść laurowy
    koperek
    ostra papryka
    sól
    pieprz

Zupa cztery sery - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę, pietruszkę, seler obrać i pokroić w mniejsze kawałki. Zalać warzywa wodą, dodać liść laurowy i ugotować wywar. Kiedy warzywa będą miękkie wyciągnąć liścia laurowego i całość zblendować na gładko. Zagotować, dodać serek topiony, pokruszony ser gorgonzola, starty na tarce ser gouda i mozzarella. Całość doprawić solą, pieprzem, i ostrą papryką. Gotować mieszając aż sery się rozpuszczą.
    Zupę podawać posypaną koperkiem i grzankami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy