Zupa cztery sery

  • wyświetlono: 585 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Smaczna zupa na bazie czterech serów.

smak i uczucie
  • 30min

Składniki

1,5 wody
1 duża marchewka
1 pietruszka
kawałek selera
1 serek topiony
100 g sera gorgonzola
100 g sera mozzarella
200 g sera gouda
1 liść laurowy
koperek
ostra papryka
sól
pieprz

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Zupa cztery sery

  • 1. Marchewkę, pietruszkę, seler obrać i pokroić w mniejsze kawałki. Zalać warzywa wodą, dodać liść laurowy i ugotować wywar. Kiedy warzywa będą miękkie wyciągnąć liścia laurowego i całość zblendować na gładko. Zagotować, dodać serek topiony, pokruszony ser gorgonzola, starty na tarce ser gouda i mozzarella. Całość doprawić solą, pieprzem, i ostrą papryką. Gotować mieszając aż sery się rozpuszczą.
    Zupę podawać posypaną koperkiem i grzankami.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

sermoj_niedzielny_obiadzupaobiad
 

Komentarze

Podobne przepisy

Zupa serowa

Dodane przez: alaaa

Zupa serowa

Mam dla was kolejną szybką do przygotowania...

Zupa cugańska

Dodane przez: czarrna

Zupa cygańska

Pyszna, aromatyczna zupa o paprykowym...

zupa gulaszowa

Dodane przez: Beata12

Zupa gulaszowa

Smaczna pożywna zupa węgierska

Zupa królewska

Dodane przez: RedakcjaPP

Zupa królewska

Musisz wypróbować ten przepis,...

image-0kql4ba

Dodane przez: wiesiołek

Zupa Krzycha

Przepis na tą wyborną zupę dostałam...

Zupa chińska

Dodane przez: Martyna1991

Zupa chińska

Rozgrzewająca zupa chińska z kurczakiem....