Zupa trzy sery

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Ta bardzo smaczna zupa przepleciona trzema różnymi serami, sprawdzi się na obiad w rodzinnym gronie, lub gronie znajomych. Szybka do wykonania.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 szklanki bulionu z warzyw i drobiu
    1 serek topiony kremowy 10 dag.
    10 dag. sera gorgonzola
    10 dag. tartego sera gouda
    4 ząbki czosnku
    2 łyżki siekanego koperku
    sól i pieprz do smaku
    Dodatkowo:
    przyprawa suszone pomidory z czosnkiem
    gałązka tymianku
    bagietka
    10 dag. tartego żółtego sera
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Grzanki Ser

Zupa trzy sery - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Bulion doprowadzam do zagotowania, dodaje przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojony na kawałki serek topiony i pokruszony ser gorgonzola, mieszam, podgrzewam aż ser się roztopi. Doprawiam solą i pieprzem dodaje koperek. Bagietkę kroję na kromki posypuję startym serem, zapiekam w temp. 180 stopni aż ser ładnie się roztopi. Gorącą zupę nakładam na talerze, posypuje serem gołda, listkami tymianku i suszonymi pomidorami. Podaje z grzankami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować