Zupa trzy sery

  • wyświetlono: 294 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Ta bardzo smaczna zupa przepleciona trzema różnymi serami, sprawdzi się na obiad w rodzinnym gronie, lub gronie znajomych. Szybka do wykonania.

123
  • 6 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

4 szklanki bulionu z warzyw i drobiu
1 serek topiony kremowy 10 dag.
10 dag. sera gorgonzola
10 dag. tartego sera gouda
4 ząbki czosnku
2 łyżki siekanego koperku
sól i pieprz do smaku
Dodatkowo:
przyprawa suszone pomidory z czosnkiem
gałązka tymianku
bagietka
10 dag. tartego żółtego sera

Sposób przygotowania przepisu:

Zupa trzy sery

  • jk1. Bulion doprowadzam do zagotowania, dodaje przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojony na kawałki serek topiony i pokruszony ser gorgonzola, mieszam, podgrzewam aż ser się roztopi. Doprawiam solą i pieprzem dodaje koperek. Bagietkę kroję na kromki posypuję startym serem, zapiekam w temp. 180 stopni aż ser ładnie się roztopi. Gorącą zupę nakładam na talerze, posypuje serem gołda, listkami tymianku i suszonymi pomidorami. Podaje z grzankami.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

sergrzankizupa
 

Komentarze

Podobne przepisy

Zupa koperkowa

Dodane przez: Bellapi

Zupa koperkowa

W ogrodzie pięknie rośnie koper....

image-0kql4ba

Dodane przez: wiesiołek

Zupa Krzycha

Przepis na tą wyborną zupę dostałam...

zupa grochowa

Dodane przez: marta625

Zupa grochowa

Klasyczna zupa grochowa

Zupa chińska

Dodane przez: Martyna1991

Zupa chińska

Rozgrzewająca zupa chińska z kurczakiem....

gulaszowa

Dodane przez: klaudia0318

Zupa gulaszowa

Na rozgrzanie w te jesienne chłodne...

Prosta zupa kalafiorowa

Dodane przez: evita0007

Prosta zupa kalafiorowa

Zupa najlepiej smakuje jak sobie...