Zrazy wieprzowe z kaszą

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Przepis ten dostałam od znajomej i postanowiłam go wypróbowac ,musze powiedziec że mojemu meżowi bardzo smakowały.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1/2 kg łopatki ( od szynki ),woreczek kaszy ugotowanej na sypko (może byc gryczano),cebula 1, nie duża marchewka,mały kawałek selera,15 dkg pieczarek ( ja miałam podgrzybki ) pieprz,sól ,4 łyżki śmietany,3 łyżki mąki ,2 łyżki smalcu,1 żółtko. 1 łyżka masła.

Zrazy wieprzowe z kaszą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mieso pokroic na plastry, roztłucz ,oprósz przyprawami,sórowe żółtko wymieszaj z masłem dodaj pokrojone i podsmażone grzyby i cebulke ,wymieszaj z ugotowaną kaszą ,dodaj startą na grubych oczkach marchewke ,seler , dopraw do smaku .Tak przygotowany farsz rozłóż na plastrach miesa i.posyp pokrojoną piertuszką zieloną. Zwiń i obwiąż nicią.Obtocz w mące i podsmaż na smalcu ,podlewaj wodą i duś tak około 30 -40 min.Z mąki i masła zrób złocista zasmażke i rozrzedz ją wodą zapraw śmietana , Wlej do rondelka ze zrazami i jeszcze duś kilka minut.

Komentarze

Podobne przepisy