Zrazy wieprzowe

  • wyświetlono: 811 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Tych zrazów nauczyła mnie robić moja mama. Bo od maleńkości lubiłam podpatrywać jak ona gotuje.

PolskaGotuje
  • Średni

Składniki

- szynka wieprzowa lub łopatka wieprzowa: 1.5 kilograma
- pieczarki: 20 dekagramów
- Cebule: 2 sztuki
- ogórek konserwowy: 6 sztuk
- papryka czerwona: 1 sztuka
- musztarda stołowa: 1 sztuka
- sól i pieprz: 10 szczypt
- boczek wędzony: 20 dekagramów

Sposób przygotowania przepisu:

Zrazy wieprzowe

  • 1. Mięso myjemy i suszymy ręcznikami papierowymi. Mięso kroimy na grubsze plastry i rozbijamy tłuczkiem.
  • 2. Pieczarki myjemy i kroimy w kostkę. Cebule, paprykę oczyszczamy, ogórki, boczek wszystkie te składniki kroimy w kostkę. Tak przygotowany farsz przyprawiamy i mieszamy w misce.
  • 3. Każdy kawałek mięsa solimy i smarujemy musztardą i nakładamy na to farsz. Mięso zwijamy w rulon. Zrazy można spiąć wykałaczkami lub szpikulcami, aby podczaś duszenie się nie otworzyły. Tak przygotowane zrazy dusimy pod pokryciem 1 godzinę.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

pieczarkiWielkanocobiadkomuniaboże narodzeniejesieńboczek wędzonykolacja we dwojeślub

Komentarze

Podobne przepisy

Zrazy wieprzowe w sosie własnym

Dodane przez: Patrycja33

Zrazy wieprzowe w sosie własnym

Zrazy wieprzowe, zawijane z szynką...

Zrazy wieprzowe ze szpinakiem

Dodane przez: RedakcjaPP

Zrazy wieprzowe ze szpinakiem

Od czasu, gdy mama zaczęła uprawiać...

zrazy

Dodane przez: Marta Ryżek-Kalkowska

Zrazy

Bardzo smaczne danie na rodzinny...

Zrazy wieprzowe w sosie z kaszą gryczaną

Dodane przez: teresa-kr

Zrazy wieprzowe w sosie z kaszą gryczaną

Ulubione danie mojego męża, zdrowe...

Zrazy w sosie cukiniowym

Dodane przez: Wiesława

Zrazy wieprzowe w sosie cukiniowym

Mam ogród warzywny, w którym co...

Tradycyjne zrazy wołowe zawijane

Dodane przez: rena123

Tradycyjne zrazy wołowe zawijane

Zrazy wołowe zawijane to jeden...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE