Zraziki wieprzowe z papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Polędwicę pokroić w plastry, rozbić. Każdy kawałek posmarować cienko musztardą, położyć plaster salami i słupek papryki konserwowej. Zwinąć ciasno w ruloniki, następnie obtoczyć w mące i podsmażyć chwilę na gorącym oleju. Podsmażone zrazy włożyć do garnka, zalać wodą tak, by zakryła mięso. Dodać kostkę mięsną, paprykę słodką mieloną i kilka kawałków papryki konserwowej. Gotować na małym ogniu około pół godziny od zagotowania, następnie zmiksować ugotowaną paprykę konserwową blenderem i oprószyć sos mąką, by nabrał nieco gęstszej konsystencji. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Gotować jeszcze 15 minut. Podawać z kluskami śląskimi lub ziemniakami.
Komentarze