Polędwiczki wieprzowe z papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wykonanie: polędwiczkę opłukać, oczyścić z tłuszczu, pokroić na plastry. Rozbić przez folię na cienko, doprawić solą i pieprzem. Odstawić na 2 godziny do lodówki.
Papryki oczyścić, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić na paski.
Na każdym plastrze mięsa ułożyć po 3 kolorowe paski papryki, zwinąć ciasno w roladę.
Jajko rozbić. Każdą roladkę obtoczyć w mące, potem w jajku i na koniec w mące. Ułożyć w patelni z rozgrzanym tłuszczem, smażyć na złoty kolor z każdej strony. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, zapiekać około 30 minut w temp. 180 stopni.
Porady
1.mięso można też delikatnie natrzeć papryką w proszku.
Komentarze