Polędwiczki wieprzowe z papryką

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 9 osób
  • Średni

Polędwiczki wieprzowe w postaci roladek z nadzieniem paprykowym. Idealne na obiad z lekko kwaskową surówką.

  • 40 min
  • Dla 9 osób
  • Średni

Składniki:

  • Składniki na 9 porcji:
    1 średnia polędwiczka wieprzowa
    Sól, pieprz do smaku
    3 małe papryki lub połówki papryk – czerwonej, zielonej, żółtej
    Olej do smażenia
    1 duże jajko
    2-3 łyżki mąki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Polędwiczki wieprzowe z papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie: polędwiczkę opłukać, oczyścić z tłuszczu, pokroić na plastry. Rozbić przez folię na cienko, doprawić solą i pieprzem. Odstawić na 2 godziny do lodówki.
    Papryki oczyścić, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić na paski.
    Na każdym plastrze mięsa ułożyć po 3 kolorowe paski papryki, zwinąć ciasno w roladę.
    Jajko rozbić. Każdą roladkę obtoczyć w mące, potem w jajku i na koniec w mące. Ułożyć w patelni z rozgrzanym tłuszczem, smażyć na złoty kolor z każdej strony. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, zapiekać około 30 minut w temp. 180 stopni.

Porady

1.mięso można też delikatnie natrzeć papryką w proszku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować