Prosty i niedrogi sposób na niedzielny obiad. Jeśli znudziły Wam się tradycyjne schabowe, spróbujcie schabu w tej wersji. Smakują pysznie z kluskami śląskimi, kaszą lub ziemniakami i surówką.
30 min
Składniki:
5 plastrów schabu bez kości
3 łyżeczki łagodnej musztardy
2 ogórki konserwowe
2 cebule
sól morska
pieprz
2-3 łyżki oleju
Zraziki musztardowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso rozbić tłuczkiem przez woreczek foliowy, oprószyć solą i pieprzem.
2.Każdy kawałek mięsa posmarować musztardą.
3.Ogórki pokroić wzdłuż i ułożyć na mięsie.
4.Całość zwinąć w roladki, jeśli trzeba to związać bawełnianym sznurkiem.
5.Cebulę pokroić w krążki, wrzucić na rozgrzany tłuszcz, zeszklić. Dodać mięso i szybko obsmażyć je na brązowo, podlać połową szklanki ciepłej wody i dusić pod przykryciem około 15 minut.
Komentarze