zraziki musztardowe

5 (160 ocen)

  • 30 min

Prosty i niedrogi sposób na niedzielny obiad. Jeśli znudziły Wam się tradycyjne schabowe, spróbujcie schabu w tej wersji. Smakują pysznie z kluskami śląskimi, kaszą lub ziemniakami i surówką.

  • 30 min

Składniki:

  • 5 plastrów schabu bez kości
    3 łyżeczki łagodnej musztardy
    2 ogórki konserwowe
    2 cebule
    sól morska
    pieprz
    2-3 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

5 (160 ocen)

Zraziki musztardowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zraziki 1. Mięso rozbić tłuczkiem przez woreczek foliowy, oprószyć solą i pieprzem.
  • zraziki 2. Każdy kawałek mięsa posmarować musztardą.
  • zraziki 3. Ogórki pokroić wzdłuż i ułożyć na mięsie.
  • zraziki 4. Całość zwinąć w roladki, jeśli trzeba to związać bawełnianym sznurkiem.
  • zraziki 5. Cebulę pokroić w krążki, wrzucić na rozgrzany tłuszcz, zeszklić. Dodać mięso i szybko obsmażyć je na brązowo, podlać połową szklanki ciepłej wody i dusić pod przykryciem około 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować