Zimowe bezpaprykowe leczo

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smak potrawy przypomina mi moje ulubione szaszłyki.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg ulubionej kiełbasy
    1 kg cebuli
    1 kg pieczarek
    1 kg ogórków kiszonych (najlepiej swoich domowych)
    pieprz
    koncentrat pomidorowy wedle uznania
    tłuszcz do smażenia

Zimowe bezpaprykowe leczo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w grubszą kostkę, podsmażamy, dodajemy do niej pokrojone w plasterki pieczarki chwilę razem dusimy, dokładamy pokrojoną w grubszą kostkę kiełbasę oraz ogórki kiszone. Jeśli ogórki których używamy są dość twarde, to kroimy je nieco drobniej. Całość przyprawiamy pieprzem, dodajemy koncentrat pomidorowy, dusimy pod przykryciem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy