Zimowa zupa marchwiowa

0 (0 ocen)

  • 15 min

Niezwykle sycące i orzeźwiające danie na jesienno-zimową porę.

  • 15 min

Składniki:

  • 4-5 marchewek
    2 cebule
    sok z połowy cytryny
    2 łyżeczki cukru
    1 łyżka masła
    1 kostka bulionu warzywnego
    1l wody
    100 g serka topionego
    sól
    pieprz

Zimowa zupa marchwiowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jesienno-zimowa zupa marchwiowa 1. Marchewki i cebule obierz i pokrój w kostkę. Następnie podsmaż marchewkę na maśle w duzym garnku. Dodaj cukier, kostkę bulionową i wodę. Gotuj ok. 15 min. Dodaj serek topiony. Zmiksuj zupę. Dopraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Udekoruj miękkimi kawałkami ugotowanej marchewki.
    Smaczneg!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy