zupa marchwiowa

4.5 (172 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

oryginalny przepis babci

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • - marchewek: 5 sztuk
    - bulion lub wywar z warzyw: 0.5 litra
    - cebula (duża): 1 sztuka
    - śmietana 18%: 0.5 szklanki
    - miodu: 1 łyżka
    - curry: 2 łyżeczki
    - imbru: 1 szczypta
    - groszek puszka: 1 sztuka
    - sól: 1 szklanka
    - pieprz: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa marchwiowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zupa 1. Pokrój marchew w plasterki.

    Z cebuli zrób kostkę.

    Marchewkę i cebulę gotuj w bulionie 20 minut.

    Dopraw zupę z marchwi imbirem, curry i miodem. Zamieszaj i zestaw z ognia.

    Ostudź nieco zupę i zamień ją na krem z marchwi za pomocą blendera.

    Na koniec dodaj do zupy marchewkowej śmietanę (zahartuj ja wcześniej dolewając ciepłego wywaru), pieprz i sól.

    Zupa z marchwi jest już prawi gotowa. Podgrzeją ją, uważając jednak, by się nie zagotowała.

    Wlej zupę marchewkową do talerza i udekoruj groszkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować