ZIEMNIAKI PIECZONE Z DIPEM CZOSNKOWO-SEROWYM

0 (0 ocen)

  • 60 min

Proste, tanie i pyszne!

  • 60 min

Składniki:

  • WYKONANIE: ŁATWE
    PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 MINUT
    ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 6 ZŁ.
    ILOŚĆ PORCJI: 3-5

    Składniki:
    10 średnich ziemniaków,
    3-4 łyżki masła,
    pęczek szczypiorku,
    100 g kremowego sera topionego,
    50 g tartego sera żółtego,
    2 większe ząbki czosnki,
    2 łyżki śmietany,
    30 g masła,
    tymianek,
    bazylia,
    oregano,
    sól,
    ostra papryka.

Ziemniaki pieczone z dipem czosnkowo-serowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki myję, gotuję w mundurkach w osolonej wodzie około 25 minut, nacinam uważając, aby nie przeciąć ziemniaka do końca.
    W naczyniu żaroodpornym układam ziemniaki, posypuję wiórkami masła.
    Przygotowuję dip: ser topiony, śmietanę, masło dokładnie łączę z posiekanym czosnkiem i przyprawami (najlepiej blenderem). Dodaję ser żółty, mieszam.
    Ziemniaki układam na talerzu, wykładam dip, posypuję posiekanym szczypiorkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy