Żeberka z rękawa w chińskiej marynacie

0 (0 ocen)

Soczyste i aromatyczne żeberka pieczone w rękawie w marynacie o orientalnym smaku.

Składniki:

  • 800g żeberek wieprzowych
    5 łyżek keczupu
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    2 łyżki miodu
    2 łyżki soku pomarańczowego
    4 łyżki sosu sojowego
    1 łyżeczka przyprawy 5 smaków
    4 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
    ½ łyżeczki soli
    ½ łyżeczki pieprzu cayenne
    1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku

Żeberka z rękawa w chińskiej marynacie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Żeberka z rękawa w chińskiej marynacie 1. W misce łączymy ze sobą wszystkie składniki na marynatę. Żeberka kroimy na pojedyncze sztuki, wlewamy marynatę, dokładnie obtaczamy. Wkładamy do worka do pieczenia. Zamykamy rękaw drucikiem. Pieczemy około 60-70 minut w temperaturze 200 stopni. Gotowe.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy