Żeberka w pomarańczowej glazurze

0 (0 ocen)

  • 10 min

Wyśmienite danie z grilla.Proste w przygotowaniu.

  • 10 min

Składniki:

  • 2 kg. żeberek
    1 pomarańcza
    1 cytryna
    3 łyżki konfitury pomarańczowej
    2 łyżki oleju
    łyżeczka musztardy
    3 pomidory
    3 kolby kukurydzy
    1/2 kg.ziemniaków
    kolendra
    sól
    pieprz

Żeberka w pomarańczowej glazurze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić na kawałki i natrzeć solą i pieprzem.Z pomarańczy,cytryny wycisnąć sok o wymieszać z konfiturą,musztardą u kolendrą.Do marynaty włożyć żeberka i marynować ok. godziny.Następnie wyjąć i kłaść na rozgrzany grill,posmarować olejem i piec 30 minut smarując marynatą i obracając co jakiś czas.Ziemniaki i pomidory przekroić na pół.Na ruszcie ułożyć całe kolby kukurydzy,połówki ziemniaków i pomidorów.Posypać solą i piec do miękkości.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy