Żeberka w piwie

0 (0 ocen)

  • 50 min

Mięso jest miękkie soczyste.Podaję z ziemniakami i surówką.

  • 50 min

Składniki:

  • 1 kg żeberek wieprzowych
    2 łyżki oleju
    2 ząbki czosnku
    Marynata:
    1 szklanka piwa jasnego
    4 liście laurowe
    1 łyżeczka majeranku suszonego
    1 łyżeczka rozmarynu
    1 łyżeczka cząbru
    kilka ziarenek jałowca
    sól.pieprz

Żeberka w piwie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka opłukać, pokroić na kawałki. Składniki marynaty połączyć, wlać do naczynia szklanego. Pokrojone żeberka włożyć do marynaty . Pozostawić na 12 godz. Mięso wyjąć z marynaty posmarować olejem wymieszanym z czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym , piec w piekarniku w 180 stopniach .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy