PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Żeberka pieczone w marynacie miodowo-musztardowejhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0008/87/zeberka.jpeg20481536http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/zeberka-pieczone-w-marynacie-miodowo-musztardowej
- 1,5kg żeberek wieprzowych extra
- 3 łyżeczki musztardy sarepskiej
- 2 łyżki miodu
- 2 łyżki oleju
- przyprawy: łyżka majeranku, po łyżeczce pieprzu, papryki ostrej i słodkiej i soli
- 7 ząbków czosnku
- duża cebula
- pół papryki czerwonej
Sposób przygotowania przepisu:
Żeberka pieczone w marynacie miodowo-musztardowej
1.
Przygotować marynatę i dokładnie wymieszać w niej przygotowane żeberka. Odstawić na kilka godzin lub całą noc. Następnie przełożyć żeberka do naczynia żaroodpornego i powciskać pomiędzy warzywa. Wystawić do nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze 190°C (góra-dół) przez 1,5h pod przykryciem. Jak już mięso będzie robić się miękkie, odkryć i włączyć opcję grill na jakieś 10min dla przyrumienienia.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze