Te zapiekanki to wspomnienie mojego dzieciństwa. Chrupiąca bułka i ciągnący ser.... mmmm..... Mama często nam je piekła a my zajadałyśmy się ze smakiem. Mojej córce też bardzo posmakowały.
Składniki:
2 długie bułki
4-5 duzych pieczarek
15 dag startego sera żółtego
szczypiorek do posypania
łyżka oleju rzepakowego
sól, pieprz
keczup
przyprawa do pizzy lub oregano
Zapiekanki z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Bułki przekroić wzdłuż na pół. Pieczarki oczyścić i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić pieczarki i smażyć do odparowania płynu. Przyprawić solą i pieprzem. Pieczarki ułożyć na bułkach, posypać startym żółtym serem i przyprawą do pizzy. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec do rozpuszczenia się sera. Podawać polane keczupem i posypane szczypiorkiem.
Komentarze