REKLAMA

Wigilijny sum po żydowsku

wyświetlono: 903 | dodany do książki kucharskiej: 1 | polecenia: 0

Znakomite danie wigilijne

opublikowany: 09.11.2014
Udostępnij Pinterest
  • 3 godz.

Składniki:

  • składniki :
    głowa suma , lub inne części ryby ( około 1 kg)
    kilka goździków
    5 dag. rodzynek
    1 duża posiekana cebula podsmażona na łyżce masła
    pół litra jasnego piwa
    pół łyżeczki pieprzu,
    sól i cukier do smaku
    1 szklanka wody
    2 łyżki żelatyny
    2 plastry pomarańczy
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Okazje:

Sposób przygotowania:

  • Pierwsza faza gotowania 1. Rybę wkładamy do garnka dodajemy goździki, plastry pomarańczy ,rodzynki, podsmażoną cebulę cukier, sól i pieprz, zalewamy wszystko wodą i piwem, gotujemy na małym ogniu aż ryba będzie miękka.
  • Wywar po ugotowaniu ma ciemną barwę 2. Mięso odcedzamy z wywaru, oddzielamy od ości. Wywar odcedzamy, zachowując w nim rodzynki. Przecedzony wywar zagotowujemy, dodajemy żelatynę, wkładamy kawałki mięsa, mieszamy, rozlewamy do miseczek. Odstawiamy w chłodne miejsce do stężenia.

Porady

Do tej potrawy użyć można również karpia. Pozostałe składniki pozostają bez zmian.

Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: JulkaTomeczek 1dd

Gołąbki po żydowsku

W smaku przypominają gołąbki, lubię je robić bo są szybkie w wykonaniu niż tradycyjne gołąbki

kategoria: Dania główne kotlety gołąbki opublikowany: 24.07.2014 | wyświetlono: 11096 Książki kucharskie: 7 | Polecenia: 0
Dodane przez: AnetaJ AnetaJ

Schab po żydowsku

Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem z papryki i pieczarek. Pyszna danie, nie tylko na niedzielny obiad.

kategoria: Dania główne opublikowany: 17.06.2018 | wyświetlono: 7380 Książki kucharskie: 2 | Polecenia: 0
Dodane przez: Katarzyna Janeczko Katarzyna Janeczko

Cukinia po żydowsku

Mam wysyp cukinii w tym roku, więc zamykam ją w słoikach pod każdą postacią.

kategoria: Przetwory opublikowany: 26.07.2014 | wyświetlono: 10387 Książki kucharskie: 12 | Polecenia: 1
Dodane przez: Katarzyna Janeczko Katarzyna Janeczko

Ogórki po żydowsku

Przepis mam od mamy,a ona od koleżanki z pracy :) No i poszło dalej :)

kategoria: Przetwory opublikowany: 23.08.2012 | wyświetlono: 67564 Książki kucharskie: 30 | Polecenia: 2
Dodane przez: Justek

OGÓRKI PO ŻYDOWSKU

Pyszniutkie

kategoria: Przetwory opublikowany: 30.03.2014 | wyświetlono: 10321 Książki kucharskie: 23 | Polecenia: 1

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE