Wątróbka z jabłkiem i cebulką

0 (0 ocen)

Gdy byłam dzieckiem nie znosiłam wątróbki , teraz to się zmieniło , zaczęłam ją doceniać .Uwielbiam wątróbkę lekko krwistą, taka jest najlepsza z ziemniaczkami lub ryżem.

Składniki:


  • SKŁADNIKI:
    wątróbka z kurczaka - 550 g
    jabłka - 1 szt
    cebula - 2 szt
    sól i pieprz
    mąka do oprószenia
    tłuszcz

Wątróbka z jabłkiem i cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obrać , pokroić w piórka, podsmażyć na tłuszczu.
  • 2. Jabłko umyć, osączyć, pokroić w cząstki, usunąć z jabłek gniazda nasienne, dodać do cebuli, podsmażyć.
  • 3. Wątróbkę umyć, odsączyć i oczyścić z błon.
  • 4. Oprószyć wątróbkę w mące, smażyć na rozgrzanym tłuszczu, z obu stron.
  • 5. Do podsmażonej wątróbki dodać cebulę i jabłka, chwilę razem podsmażyć.
  • 6. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
    Podawać z ziemniakami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy