Wątroba drobiowa z roszponką

0 (0 ocen)

  • 30 min

Dekoracyjna potrawa a zaraz bardzo smaczna.

  • 30 min

Składniki:

  • • ½ kg wątroby drobiowej
    • Ocet balsamiczny
    • 1 pomarańcz
    • 2 gruszki
    • Roszponkę
    • Olej
    • Sól

Wątroba drobiowa z roszponką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1g45m73 1. 1. Wątrobę czyścimy, następnie prużmy na oleju, solimy.
    2. Obieramy gruszkę i kroimy na ćwiartki, karmelizujemy .
    3. Na talerz polewamy wyciśnięty sok z pomarańcza na to trochę octu balsamicznego.
    4. Układamy roszponkę.
    5. Na roszponkę wykładamy wątrobę i układamy ćwiartki pomarańczy oraz gruszki.
    6. Polewamy sokiem z pomarańcza oraz octem balsamicznym.

Komentarze

Podobne przepisy