Warzywne racuchy

  • wyświetlono: 79 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Poleca pyszne warzywne racuchy. Przepis uzyskałam od znajomej.

Świeca Urszula
  • 4 porcje
  • 60min
  • Łatwy

Składniki

750 g mrożonej mieszanki warzywnej ( 7 warzyw )
1 cebula
2 jajka
4 łyżki mąki pszennej
sok z 1/2 cytryny
olej do smażenia
1 szklanka śmietany 18% gęstej
sól.pieprz
przyprawa typu vegeta

Sposób przygotowania przepisu:

Warzywne racuchy

  • 1. Warzywa ugotuj w wodzie z dodatkiem vegety. Odcedź i drobno posiekaj. Cebulę zetrzyj na tartce. Jajka ubij z mąką i odrobiną soli aby powstało jednolite ciasto. Dodaj posiekane warzywa , cebulę i sok z cytryny, wymieszaj . Dopraw do smaku solą i pieprzem. Na patelni rozgrzej olej i nabieraj łyżką niewielkie porcje masy jarzynowej, smaż z obu stron na złoty kolor. Przełóż do natłuszczonej formy do zapiekania zalej śmietaną i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 15 min.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

warzywadodatek do obiaduwarzywne racuchyłatwe w wykonaniu

Komentarze

Podobne przepisy

Ajlazan- ormiańskie ragout warzywne z bakłażanem i fasolką zieloną

Dodane przez: Armi As

Ajlazan- ormiańskie ragout warzywne z bakłażanem...

Jeżeli kiedykolwiek byliście w...

Potrawka warzywna

Dodane przez: ewaeu

Potrawka warzywna z kapustą pekińską i cukinią

Kapusta pekińska to jedno z moich...

Warzywna potrawka w sosie pomidorowo – serowym

Dodane przez: JustKuchcik

Warzywna potrawka w sosie pomidorowo – serowym

Warzywny dodatek do obiadu w wersji...

Pieczone placki warzywne

Dodane przez: Tuptuś

Pieczone placki warzywne

Alternatywa ciężkostrawnych placków...

Marchewka z groszkiem

Dodane przez: Katarzyna Janeczko

Marchewka z groszkiem do obiadu

Marchewka z groszkiem - klasyka...

Ryż z warzywami

Dodane przez: Anyzkowo

Ryż z warzywami

świetne danie jako dodatek do mięsa...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE