Warzywne racuchy

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Poleca pyszne warzywne racuchy. Przepis uzyskałam od znajomej.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 750 g mrożonej mieszanki warzywnej ( 7 warzyw )
    1 cebula
    2 jajka
    4 łyżki mąki pszennej
    sok z 1/2 cytryny
    olej do smażenia
    1 szklanka śmietany 18% gęstej
    sól.pieprz
    przyprawa typu vegeta

Warzywne racuchy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa ugotuj w wodzie z dodatkiem vegety. Odcedź i drobno posiekaj. Cebulę zetrzyj na tartce. Jajka ubij z mąką i odrobiną soli aby powstało jednolite ciasto. Dodaj posiekane warzywa , cebulę i sok z cytryny, wymieszaj . Dopraw do smaku solą i pieprzem. Na patelni rozgrzej olej i nabieraj łyżką niewielkie porcje masy jarzynowej, smaż z obu stron na złoty kolor. Przełóż do natłuszczonej formy do zapiekania zalej śmietaną i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 15 min.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy