REKLAMA

Warzywne racuchy

wyświetlono: 139 | dodany do książki kucharskiej: 1 | polecenia: 0

Poleca pyszne warzywne racuchy. Przepis uzyskałam od znajomej.

opublikowany: 03.05.2021
Udostępnij Pinterest
  • dla 4 osób
  • 60 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 750 g mrożonej mieszanki warzywnej ( 7 warzyw )
    1 cebula
    2 jajka
    4 łyżki mąki pszennej
    sok z 1/2 cytryny
    olej do smażenia
    1 szklanka śmietany 18% gęstej
    sól.pieprz
    przyprawa typu vegeta
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Kuchnia:

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa ugotuj w wodzie z dodatkiem vegety. Odcedź i drobno posiekaj. Cebulę zetrzyj na tartce. Jajka ubij z mąką i odrobiną soli aby powstało jednolite ciasto. Dodaj posiekane warzywa , cebulę i sok z cytryny, wymieszaj . Dopraw do smaku solą i pieprzem. Na patelni rozgrzej olej i nabieraj łyżką niewielkie porcje masy jarzynowej, smaż z obu stron na złoty kolor. Przełóż do natłuszczonej formy do zapiekania zalej śmietaną i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 15 min.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: akrobatka22 akrobatka22

Racuchy drożdżowe

Babcine racuchy drożdżowe. Puszyste i leciutkie. Smaki dzieciństwa! Serdecznie polecam wypróbować. Poezja ;)

kategoria: Desery racuchy opublikowany: 13.08.2015 | wyświetlono: 122248 Książki kucharskie: 8 | Polecenia: 0
Dodane przez: czarrna DSC_2816

Szaszłyki warzywne

Samodzielne danie lub dodatek do grillowanego mięska :)

kategoria: szaszłyki Grill opublikowany: 18.06.2018 | wyświetlono: 3343 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0
Dodane przez: RedakcjaPP RedakcjaPP

Kotleciki warzywne

Są tanie, szybko się je robi i doskonale smakują.

kategoria: Dania główne opublikowany: 24.06.2013 | wyświetlono: 47319 Książki kucharskie: 6 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE