U pająka albinosa

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Na Halloween muszą być pająki, a słodki czekoladowy naleśnik z pająkiem albinosem to prawdziwa uczta dla maluchów;)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - Jajko: 1 sztuka
    - mleko: 0.5 szklanki
    - mąka pszenna: 4 łyżki
    - kakao holenderskie: 2 łyżki
    - miód naturalny: 2 łyżki
    - Szczypta soli: 1 szczypta
    - czekolada biała: 1 sztuka
    - cukierki lentilki -do dekoracji: 2 sztuki

U pająka albinosa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajko ubić ze szczypta soli, dodać mleko, miód i kakao, a następnie wymieszać wszystko z mąką na jednolite ciasto. Usmażyć grube naleśniki na średniej patelni. Roztopić czekoladę z odrobiną mleka i narysować na naleśniku pajęczynę, dodać lentilkowego pająka i gotowe:)

Komentarze

Podobne przepisy