Twarogowa pasta z grillowanymi pomidorami

0 (0 ocen)

zapraszam:)

Składniki:

  • 2 pomidory
    200 g sera białego półtłustego
    1/3 cebuli
    6-8 listków bazylii świeżej
    Sól,pieprz do smaku
    ½ łyżeczki ostrej papryki mielonej
    ½ łyżeczki suszonej bazylii

Twarogowa pasta z grillowanymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0ugcr32 1. Pomidora pokroić na 4-5 grubych plastrów i oprószyć z każdej strony suszoną bazylią. Ułożyć na rozgrzanym grillu ( ja użyłam elektrycznego) i smażyć po 2 minuty z każdej strony. Następnie zdjąć z grilla i zdjąć z skórę ( bardzo łatwo odchodzi od miąższu).
  • image-0ff5uw1 2. Rozgnieść widelcem i zostawić aż będzie zimne. W między czasie drobno poszatkować cebulę i bazylię. Dodać do pomidorów i wymieszać. Następnie dodać biały ser i wymieszać go z przygotowaną pastą. Doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką. Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy