TOSTOWE MUFFINY Z JAJKIEM PRZEPIÓRCZYM

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

pROSTE I SZYBKIE A'LA GRZANKI Z CHLEBA TOSTOWEGO

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 kromek pieczywa tostowego
    6 plastrów szymki
    garść startego sera
    1 pomidor
    6 jajek przepiórczych
    sól
    pieprz

Tostowe muffiny z jajkiem przepiórczym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • muffinki 1. Chleb tostowy ugniatamy wałkiem i wykładamy nim formę do muffinów. Następnie układamy szynkę a na to pomidor pokrojony w drobną kostkę. Pomidora przykrywamy startym serem. Solimy i pieprzymy.
    Podpiekamy około 5 minut. Na wierzch dodajemy jajka (do każdego muffina po 1 jajku). Przyprawiamy pieprzem.
    Pieczemy do ścięcia się jajka.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy