Muffinki z jajkiem przepiórczym

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Wytrawne muffiny równie dobrze sprawdzają się na świątecznym stole jak te słodkie. Aby nabrały Wielkanocnego akcentu wzbogaciłam je o przepiórcze jajka oraz kiełbasę. Gorąco polecam jako dodatek do żurku, sałatki, czy wędliny.

  • 50 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na 12 sztuk:
    • 1,5 szklanki mąki pszennej,
    • 1 laska kiełbasy,
    • 0,5 szklanki kukurydzy konserwowej,
    • Pęczek szczypiorku,
    • 2 jajka,
    • 0,5 szklanki mleka,
    • 0,5 szklanki oleju,
    • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
    • Sól do smaku,
    • Pieprz do smaku,
    • 1 łyżeczka majeranku,
    • 12 jajek przepiórczych
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Muffinki Jajko Przystawki

Muffinki z jajkiem przepiórczym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przygotowujemy jajka 1. Jajka przepiórcze gotujemy na twardo, studzimy i obieramy.
  • przygotowujemy kiełbasę i szczypiorek 2. Kiełbasę kroimy w drobną kostkę. Szczypiorek drobno siekamy.
  • przygotowujemy ciasto 3. W misce ubijamy delikatnie jajka. Do roztrzepanych dodajemy mąki, proszek do pieczenia oraz olej, mleko i przyprawy. Składniki miksujemy do uzyskania jednolitego ciasta.
  • przed pieczeniem 4. Do gotowego ciasta dodajemy kiełbasę, kukurydzę oraz szczypiorek. Dodane składniki łączymy z ciastem za pomocą łyżki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka przepiórcze Kiełbasa Kukurydza

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować