Kotleciki z przepiórczym jajkiem

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Smakują wybornie.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Mięso wieprzowe pieczone 35 dag
    Jajko 2 szt.
    Ser żółty 5 dag
    Bułka tarta 2 łyżki
    Ziemniaki ugotowane 3 szt.
    Natka pietruszki posiekana 1 łyżka
    Sól i pieprz do smaku
    Tłuszcz do smażenia
    Jajka przepiórcze 10 szt.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Jajko

Kotleciki z przepiórczym jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie:
    Jaka przepiórcze ugotować i obrać. Mięso, ziemniaki zmielić, wbić jajka, dodać starty ser, bułkę tartą, natkę pietruszki. Przyprawić do smaku, dobrze wyrobić masę. Z przyrządzonej masy sformować 10 jednakowych kulek, następnie każdą kulkę mięsną spłaszczać, położyć jajko przepiórcze i zawijać formując zgrabne kotleciki. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka przepiórcze Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować