Tortilla z pastą rybno-jajeczną

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Prosta i smaczna przekąska.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Tortilla 2 szt.
    Jajko 5 szt.
    Tuńczyk 1 puszka
    Jogurt naturalny 2 łyżki
    cebula biała ½ szt.
    Sałata kilka listków
    Sól i pieprz do smaku

Tortilla z pastą rybno-jajeczną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie:
    Jajka ugotować na twardo, rozgnieść widelcem, dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulę, odsączonego z wody tuńczyka, jogurt, sól i pieprz do smaku. Wymieszać i rozłożyć równomiernie na obie tortille, położyć po kilka listków sałaty, zwinąć w rulon i pokroić w dwu centymetrowe paski.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy