Tort warzywny

0 (0 ocen)

  • 45 min

Tort wcale nie musi być na słodko, można także zrobić na słono.

  • 45 min

Składniki:

  • 4 ziemniaki
    1 marchewka
    1 pietruszka
    1 cebula
    2 buraki
    puszka kukurydzy
    2 jajka
    3 łyżki majonezu
    natka pietruszki

Tort warzywny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki, marchewkę, pietruszkę i buraki ugotować w mundurkach, aż będą miękkie. Na dno tortownicy wysypać 2 ziemniaki pokrojone w kosteczkę. Na ziemniaka ułożyć pokrojoną marchewkę w kostkę. Wyrównać. Na marchewkę dać pokrojoną pietruszkę. Na pietruszkę -buraki starte na tarce o dużych oczkach. Na buraki dać pokrojoną małą cebulkę w kosteczkę. Warstwę wyrównać i wyłożyć 1 łyżkę majonezu. Na majonez wysypać kukurydze (bez zalewy) na kukurydzę znowu dać majonez i pokrojone w kosteczkę jajka. Jajka opruszyć pokrojoną natką pietruszki.

Porady

Najlepiej do tortu użyć tortownicy z szklanym dniem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy