Tiramisu

0 (0 ocen)

  • 30 min

Delikatne, kremowe tiramisu piesci podbienia :)

  • 30 min

Składniki:

  • 5 zoltek
    400 g serka mascarpone
    1/4 szkl cukru
    ok 2 lyzek rumu
    paczka piszkoptow paluszkow
    sok cytrynowy dla smaku

    filizanka kawy espresso
    1/4 szkl rumu

    czeresnie w syropie, czekolada w proszku

Tiramisu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. zoltka miksujemy z cukrem przez 5 minut na puszysta mase. Dodajemy 2 lyzki rumu, sok z cytryny i serek mascarpone. Dokladnie miksujemy.
  • 2. Parzymy mocna kawe espresso, mieszamy ja z rumem, nastepnie moczymy w niej z kazdej strony biszkopty.
  • 3. Ukladamy w kolejnosci: biszkopciki, masa, biszkopciki, masa, wisnie. Na koniec posypujemy wierzch czekolada i wstawiamy do lodowki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy