TARTA BANANOWA Z BORÓWKĄ

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 10 osób

Lekka i przepyszna

  • 40 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • CIASTO KRUCHE:
    - 150g mąki pszennej
    - 100g masła
    - 50g cukru pudru

    KREM WANILIOWY:
    - krem do tortu o smaku waniliowym
    - 3/4 szklanki mleka

    MASA BANANOWA:
    - 4 banany mocno dojrzałe

    DODATKOWO:
    - borówki do posypania na wierzchu

Tarta bananowa z borówką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Przygotować ciasto kruche: ze wszystkich składników zagnieść ciasto, następnie uformować kule i włożyć do lodówki na 30 minut. Po tym czasie ciasto rozwałkować i wyłożyć na formę do tart, podziurkować widelcem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15 minut.

    2. Przygotować krem: składniki zmiksować do uzyskania jednolitej masy, następnie wyłożyć połowę kremu na ostudzone ciasto.

    3. Przygotować masę bananową: banany rozdrobnić widelcem do uzyskania jednolitej masy i wyłożyć na krem waniliowy.
    Wyłożyć pozostały krem i posypać borówkami.

Komentarze

Podobne przepisy