Szynka z żurawiną

0 (0 ocen)

  • 60 min

Jestem coraz bardziej rozczarowana jakością wędlin, dlatego postanowiłam upiec swoją własną szynkę. Jest krucha, pyszna i szybko znika:)

  • 60 min

Składniki:

  • około 1 kg mięsa- szynka
    3 łyżki oleju
    3 łyżki miodu
    pieprz ziołowy, sól, słodka papryka, żurawina
    łyżeczka przyprawy do mięs

Szynka z żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Olej, miód i przyprawy mieszam w miseczce. Dokładnie nacieram mięso, posypuję żurawiną i pozostawiam na około 12 godzi w lodówce. Po tym czasie wkładam szynkę do rękawa i piekę w temperaturze 180 stopni około godziny.
    Szynka jest krucha i doskonała na zimno na kanapki, albo na ciepło jako danie obiadowe.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy