Szybki krupnik na gęsinie

  • wyświetlono: 565 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Po gęsiej uczcie zostało trochę pęczaku i nieduża ilość gęsiego upieczonego mięsa - garść z którą nie wiadomo co robić. A ponieważ korpus pieczonej gęsi został wykorzystany do ugotowania bulionu, miałam znakomite składniki do przygotowania błyskawicznego krupniku.

Stare Gary

Składniki

1 l bulionu z gęsi
warzywa z gotowania bulionu (wykorzystałam mniej więcej połowę ugotowanych warzyw)
(marchewka, pietruszka, seler)
2 ziemniaki
garść mięsa pieczonej gęsi
szklanka ugotowanej kaszy pęczak
natka pietruszki

Sposób przygotowania przepisu:

Szybki krupnik na gęsinie

  • 1. Odcedzony bulion wlać do garnka, wrzucić ziemniaki pokrojone w drobną kostkę , gotować aż zmiękną.
    Warzywa z gotowania bulionu pokroić w kostkę, dodać do zupy, dorzucić kaszę, tyle ile lubimy i pokrojone drobno resztki mięsa.
    Zagrzać, doprawić do smaku solą pieprzem (ewentualnie maggi) posypać natką pietruszki i podawać . Smacznego!

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

moj_niedzielny_obiadgęśzupy

Komentarze

Podobne przepisy

Krupnik na żeberkach

Dodane przez: Iwona75

Krupnik na żeberkach

Pożywna zupa, gotowana na żeberkach....

Krupnik

Dodane przez: mama3

Krupnik na kościach schabowych

Zupy stanowią bardzo ważny element...

Krupnik na żeberkach

Dodane przez: mariwanna

Krupnik na żeberkach

Krupnik zawsze będzie dla mnie...

Krupnik

Dodane przez: MagdalenaS

Krupnik na żeberkach, tradycyjny krupnik

Tradycyjna zupa w polskiej kuchni....

Krupnik na skrzydle indyczym

Dodane przez: elaa

Krupnik na skrzydle indyczym

Pyszna, zdrowa i sycąca. To doskonały...

krupnik na wędzonce

Dodane przez: rena123

Krupnik na wędzonce

Pyszna, gęsta i sycąca zupa. Najlepszy...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE