Szybki krupnik na gęsinie

0 (0 ocen)

Po gęsiej uczcie zostało trochę pęczaku i nieduża ilość gęsiego upieczonego mięsa - garść z którą nie wiadomo co robić. A ponieważ korpus pieczonej gęsi został wykorzystany do ugotowania bulionu, miałam znakomite składniki do przygotowania błyskawicznego krupniku.

Składniki:

  • 1 l bulionu z gęsi
    warzywa z gotowania bulionu (wykorzystałam mniej więcej połowę ugotowanych warzyw)
    (marchewka, pietruszka, seler)
    2 ziemniaki
    garść mięsa pieczonej gęsi
    szklanka ugotowanej kaszy pęczak
    natka pietruszki

Szybki krupnik na gęsinie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Odcedzony bulion wlać do garnka, wrzucić ziemniaki pokrojone w drobną kostkę , gotować aż zmiękną.
    Warzywa z gotowania bulionu pokroić w kostkę, dodać do zupy, dorzucić kaszę, tyle ile lubimy i pokrojone drobno resztki mięsa.
    Zagrzać, doprawić do smaku solą pieprzem (ewentualnie maggi) posypać natką pietruszki i podawać . Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (152 ocen)

Krupnik na gęsinie