Szpinakowe rewolucje

0 (0 ocen)

  • 20 min

Danie słynie z łatwego i szybkiego przygotowania. Zdrowo dla całej rodziny.

  • 20 min

Składniki:

  • Porcja dla 2 osób
    1. Makaron rurki - dwie szklanki
    2. Szpinak - 150g mrożonego (1/3 zakupionej paczki)
    3. Kapusta pekińska - Według uznania
    4. Ogórki pokrojone w plastry
    5. Pomidory - 2 małe
    6. Pół puszki kukurydzy
    7. 4 ząbki czosnku.
    8. Pieprz, sól, bazylia, oregano, dwa plasterki sera żółtego.

Szpinakowe rewolucje - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Należy ugotować makaron.
    Na patelni rozmrozić szpinak, dodając do tego czosnek, sałatę pekińską, kukurydzę, ogórki i pomidory - pokrojone według własnego uznania. Czosnek posiekać na malutkie kawałeczki i dodać do całej mieszanki. Przyprawić. Gdy ugotujemy makaron i odcedzimy należy makaron dodać do całej mieszanki i wymieszać łyżką. Na koniec warto dać dwa plasterki sera, aby danie miało przyjemną konsystencję. :)

Komentarze

Podobne przepisy