Szczupak na patyku z grilla

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Mój pomysł na jesiennego szczupaka

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - szczupak: 1 sztuka
    - pietruszka natka: 2 sztuki
    - przyprawa do ryb: 1 łyżeczka
    - sos sojowy TaoTao: 1 łyżeczka
    - papryka słodka: 0.5 łyżeczki
    - pieprz: 0.33 łyżki
    - oliwa: 1 łyżka
    - bakłażan: 1 sztuka
    - cytryna: 0.25 sztuki

Szczupak na patyku z grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z szczupaka kroimy w długie paski wkładamy do miski . Dodajemy pieprz,paprykę słodka ,oliwę ,sos sojowy, przyprawę do ryb wmasowujemy marynatę w rybę . Zostawiamy w lodówce na noc.
  • 2. Na drugi dzień bakłażana kroimy w plasterki solimy z obydwu stron i zostawiamy na ok 10 min . Płuczemy osuszamy i grillujemy. Szczupaka nakładamy na patyczki do szaszłyka i grillujemy. Całość kropimy cytryną

Komentarze

Podobne przepisy