Kebab na patyku

  • wyświetlono: 1390 |
  • dodany do książki kucharskiej: 7 |
  • polecenia: 0

Coś innego na grilla niż tradycyjne kiełbaski czy karkówka.

DSC_6044
  • 5 porcje
  • Łatwy

Składniki

- mięso mielone: 500 gramów
- cebula: 1 sztuka
- przyprawa do kebaba lub gyrosa: 1 opakowanie
- buka tarta: 0.33 szklanki
- patyczki do szaszłyków: 5 sztuk
- słodka papryka w proszku: 2 łyżeczki

Sposób przygotowania przepisu:

Kebab na patyku

  • 1. Mięso mielone mieszamy z pokrojoną w kostkę cebulą i 1/3 szklanki bułki tartej. Doprawiamy do smaku przyprawą gyros i słodką papryką. Wkładamy do lodówki na 20 minut (zrobi się bardziej zwarte i będzie łatwiejsze do formowania). Po upływie tego czasu wyciągamy mięso z lodówki, dzielimy na 5 równych części i formujemy podłużne wałeczki. Każdy taki wałeczek nabijamy na patyk do szaszłyka i pieczemy na grillu przez około 15 minut, co jakiś czas obracając, żeby się równo przypiekły

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

latomięso mieloneobiadletnie_grillowanieprzyprawa do kebaba lub gyrosa

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: seline

Domowy kebab na talerzu

Często z mężem przygotowujemy ją...

kebab

Dodane przez: Anitka0804

Kebab z frytkami na talerzu

Uwielbiamy domowe fast foody i...

Kebab na frytkach

Dodane przez: radekfafara

Kebab na frytkach

Bardzo smaczna potrawa,wyśmienita...

KURCZAK CURRY NA PATYKU

Dodane przez: suzana

KURCZAK CURRY NA PATYKU

Kurczak w nowej odsłonie;wersja...

image-0vyniwy

Dodane przez: VioletoweKucharzenie

Kebab drobiowy na talerzu

Domowy fast food:-) O wiele zdrowszy...

mięso mielone na patyku z mięta i kuminem

Dodane przez: BonAppetitMalgorzata

Mielone na patyku z mięta i kuminem

Cevapcici to danie pochodz.bałkańskiego...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE