SYCĄCA POTRAWKA Z FASOLĄ

0 (0 ocen)

pyszną i sycąca potrawka

Składniki:

  • 1 puszka białej fasoli,
    1 papryka czerwona,
    30 dag kiełbasy śląskiej,
    1 cebula,
    majeranek,
    1 puszka pomidorów w puszce,
    sól, pieprz, papryka słodka i ostra,
    1 łyżka mąki,
    3 łyżki oleju

Sycąca potrawka z fasolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę myjemy, usuwamy nasiona, kroimy w małe paski. Kiełbasę kroimy w kostkę. Cebulę kroimy w piórka. W garnku o grubym dnie rozgrzewamy olej, podsmażamy kiełbasę, dodajemy cebulę, następnie paprykę. Podlewamy wodą i dusimy chwilę pod przykryciem. Fasolę osączamy z zalewamy, dodajemy do potrawki. Następnie dodajemy pomidory w puszce, całość dusimy do miękkości składników, pod koniec doprawiamy przyprawami. Mąkę rozrabiamy w 1/4szkl. zimnej wody, dodajemy do potrawki, aby ją zagęścić. Potrawkę podajemy z chlebem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.49 (183 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Potrawka z kurczakiem, papryką i fasolą