Surówka z młodej kapustki

0 (0 ocen)

Chrupiąca i pełna witamin.

Składniki:

  • 1/4 główki młodej kapusty
    1 młoda marchewka
    1 mniejsza kalarepka
    2 małe ogórki gruntowe
    kilka rzodkiewek
    1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    1 łyżka soku z cytryny
    sól, pieprz do smaku
    Sos:
    2 łyżki majonezu
    4 łyżki jogurtu naturalnego

Surówka z młodej kapustki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-03e9a5m 1. Kapustę drobno poszatkować , lekko posolić i powygniatać ręką aby trochę zmiękła, dodać pokrojoną w cienkie słupki kalarepę.
  • 2. Ogórki i marchewkę obrać i również pokroić w jak najcieńsze słupki, dodać do kapusty.
    Rzodkiewkę pociąć na ósemki i razem z groszkiem dorzucić do pozostałych składników.
    Surówkę skropić sokiem z cytryny , posolić , popieprzyć i wymieszać z sosem majonezowo jogurtowym.

    Smacznego !

Komentarze

Podobne przepisy