Surówka z kiszonej kapusty z porem

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Słodka-kwaśna, chrupiąca surówka idealna jako dodatek do dań głównych z rybą lub pieczonym mięsem.

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500g kiszonej kapusty
    2 marchewki
    1 duży por-biała część
    1 cebula
    2 jabłka
    1/2 łyżeczki soku z cytryny
    1 łyżeczka cukru
    sól,pieprz
    2-3 łyżki oleju rzepakowego

Surówka z kiszonej kapusty z porem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę przepłukać jeśli jest zbyt kwaśna.
    Pokroić na małe kawałki.
  • 2. Obrane, umyte marchewki zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
    Cebulę oraz dokładnie wypłukanego pora, posiekać drobno.
    Jabłka zetrzeć na tarce, polać sokiem z cytryny
  • 3. Warzywa umieścić w misce, wlać olej, doprawić cukrem, solą i pieprzem.
    Surówkę dokładnie wymieszać

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy